25 Ağustos 2008 Pazartesi

Mermer Kek (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27)


Bu tarifimi Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27 ev sahibesi http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ Birsel'e destek için gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.
Mermer Kek

Malzemeler :
100 gr. Katı yağ
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
¼ limonun suyu
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ılık su
2 su bardağı un

Yapılışı :
Önce un, kabartma tozu ve tuz birlikte elenir. ¼ limonun suyu sütle karıştırılır. Katı yağ ve şeker yaklaşık 5 dakika çırpılıp, yumurtalar eklenir. Vanilya ilave edilip çırpmaya devam edilir. Süt de karıştırma kabına dökülür. Un eklenip, iyice karıştırılır, hamur ikiye bölünür. Yarısına kakao ve ılık su eklenip, karıştırılır. Kek kalıbına 1 kaşık sade, 1 kaşık kakaolu olacak şekilde dökülür. İkinci sırayı dökerken sade hamurun üzerine kakaolu, kakaolu hamurun üzerine sade hamur dökülür. Bir çatal hamura batırılıp, içinde döndürülür, ebruli bir karışım olması sağlanır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.

5 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merve'ciğim ellerine sağlık, kek harika görünüyor. Öptüm, sevgiler.

İrem dedi ki...

Çok güzel bir kek, ellerinize sağlık. Çok güzel tarifleriniz var,bu keki çok beğendim.

Birsel ve İrem dedi ki...

Tarifin yayında Ablacığım, ellerine sağlık. Desteğin için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Nuray dedi ki...

ooo hatice hanım kekiniz harikulade gözüküyor...en kısa zamanda bende yapayım bizim çocuklara çayın yanında çok güzel gider..Ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com