30 Temmuz 2008 Çarşamba

Sebzeli Misket Köfte

Sebzeli Misket Köfte

Malzemeler :

300 gr. Kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
½ çay kaşığı köfte baharatı
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz (baharat ve tuz miktarı damak tadına göre ayarlanabilir.)

1 adet havuç
1 kase bezelye (Garnitür konserve kullanılabilir.)
2 adet orta boy patates
2 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı salça

Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, robotta çekilmiş (rendelenmiş) bayat ekmek, baharatlar ve tuz eklenerek özleşene kadar yoğrulur. Misket köfteler hazırlanır. Havuç kazınarak, küp küp doğranır. Bezelye ile birlikte haşlanır. Patatesler soyularak küpler halinde doğranır, sıvı yağda kızartılır ve kağıt havlu üzerine alınır. Aynı yağda köfteler de kızartılarak kağıt havlu ile fazla yağları alınır. Bir tencereye biraz sıvı yağ ve rendelenmiş domatesler alınarak pişirilir. Salça ve 1 çay bardağı su ilave edilerek sos hazırlanır. Sosun içine köfteler, haşlanıp süzülen havuç-bezelye ve kızartılan patatesler alınarak 1 taşım kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: