2 Ağustos 2008 Cumartesi

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye

Malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)

İçine ;
2 elma rendesi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Elmalar soyulup, rendelenir. Şeker ilave edilip biraz pişirilir. Ocak kapatılınca ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır.
Hamur malzemeleri karıştırılıp, yoğrulur. Hamurdan küçük bir beze yapılıp, oklava ile yuvarlak olarak açılır. Açılan hamur dörde bölünerek minik üçgenler elde edilir. Geniş kenarına soğuyan elmalı harç yerleştirilip, yuvarlanır. Hazırlanan kurabiyeler üzerleri fazla kızartılmadan 180 derece fırında pişirilir. Ilınınca pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: