5 Ağustos 2008 Salı

Etli Mantı

Malzemeler :
Hamur için;
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Yeteri kadar su
İçine;
300gr. kıyma
1 kuru soğan rendesi
karabiber-tuz-pul biber
bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzerine;
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ+sıvı yağ
1/2 kaşık salça
Pul biber, sumak, kuru nane
Yapılışı :
Hamur malzemeleriyle biraz sertçe bir hamur yoğrulur, bezelere ayrılır. Oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılıp, küçük küçük karelere kesilir. İç harcı için verilen malzemeler karıştırılarak, yoğrulur. Kare hamurların içine bir çimdik iç malzemeden yerleştirilir ve bohça şeklinde kapatılır. (Hemen tüketilmeyecekse önce tepsiye dizilip buzlukta dondurulur sonra poşetlenip istenilen zamanda pişirilir.)
Bir tencerede su kaynatılıp, mantılar ilave edilir. Mantılar pişince süzülür, suyu dökülmez. Servis tabağına alınan mantıların üzerine isteğe bağlı haşlama suyundan dökülür. Üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir. Bir tavada yağ ve pul biber kızdırılıp salça ve su ilavesiyle sos hazırlanır ve mantının üzerine dökülür. Damak tadına göre nane ve sumak eklenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: