4 Ağustos 2008 Pazartesi

Lokum Kek

Malzemeler :
Hamuru için;
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şe
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kek dilimlerini batırmak için 2 su bardağı Hindistan cevizi

Sos İçin :
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Sos için gerekli malzemelerin hepsi birlikte kaynatılır(3dk kaynaması yeterli)ve soğumaya bırakılır.

Yumurta ile şeker iyice çırpılır, su ve yağ içerisine eklenir bir süre karıştırılır.Daha sonra un ve kabartma tozuda eklenerek kaşıkla karıştırılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür 180 derecedeki ısınmış fırında pişirilir.Kek tamamen soğuyunca dilimlenir. Bütün dilimler önce sosa batırılır sonra Hindistan cevizine her yeri bulanır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: